Vernisáž výstavy Keltové ve středních Čechách

Už od čtvrtečního rána muzeum vonělo, protože naše keltská kuchařka pekla na vernisáž pravý keltský chléb a jako moučník zapékaná jablka s ořechy, sušenými švestkami a zakysanou smetanou. K tomu bylo na zapíjení připraveno černé keltské pivo, medovina a šípkový čaj.

Jak takové keltské dobroty vznikají vysvětlila při vernisáži jejich autorka Lucie Matoušová.


U keltské kuchyně si senátor Jiří Dienstbier, který vernisáž navštívil, zkusil určit, které z vystavených potravin mohli Keltové používat a které ne.

Zájemci pak mohli v keltské věštírně poznat svůj osud

a nebo se vyfotografovat s urostlým keltským bojovníkem.


Foto © Jaroslav Vyšín
© Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně. Poslední aktualizace 05.03.2010. Verze pro tisk.