Cesta do pravěku aneb Staňte se na den archeologem

V rámci projektu Středočeského kraje v oblasti kultury s názvem Den kraje budou v neděli 28. října 2007 otevřena veřejnosti všechna muzea, galerie a další kulturní zařízení, která zřizuje Středočeský kraj.

Naše muzeum k této příležitosti připravilo pro děti i dospělé archeologický den Cesta do pravěku.


Přijďte v neděli 28. října od 10 do 16 hodin do nové budovy našeho muzea v Huťské ulici čp. 1375 (u chladičů) s bezbariérovým přístupem. Vstup je zdarma.

Kudy se k nám dostanete?


Autobusy MHD i dálkovými linkami dojedete na autobusové nádraží v Kladně. Od Úřadu práce přejdete na chodník k PP klinice (dříve ZÚNZ) a po něm půjdete až skoro nakonec. Před zatáčkou se podívejte doleva a tam už uvidíte naši novou budovu.

Archeologický den bude poslední příležitostí pro veřejnost nahlédnout do naší budovy před jejím oficiálním slavnostním otevřením dne 29. února 2008.

Cesta do pravěku provede Vás i Vaše děti nejstarší historií člověka:






Na Cestě do pravěku Vás:


Během Cesty do pravěku si budete moci prohlédnout výrobky dětí 1. ZŠ Háje Slaný, které vytvořily v rámci výuky dějepisu na téma pravěk.

Přijďte oblečeni jako na pískoviště, nebo na zahradu, abyste si při lovu mamuta či při práci v archeologické sondě neumazali sváteční šaty.

Pokud nejíte placky nebo mamuta a nevydržíte 6 hodin bez pití, přineste si vlastní zásoby.

Vaše dotazy Vám na telefonním čísle 312 248 045 ráda zodpoví Renáta Malá.

A tady se podívejte, oč jste přišli, pokud jste se s námi na Cestu do pravěku nevydali.

© Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně. Poslední aktualizace 30.10.2007. Verze pro tisk. O úroveň výše.