Vernisáž výstav Supermarket SVĚT a Člověk škodí, člověk pomáhá

Ve čtvrtek 9. května 2019 zahájili výstavy Člověk škodí, člověk pomáhá a Supermarket SVĚT ředitel Naučného střediska ekologické výchovy Petr Starý, ředitel Sládečkova muzea PhDr. Zdeněk Kuchyňka a kurátoři výstav Mgr. Lukáš Krinke, Luděk Hora a Ing. Veronika Modlingerová.



Mgr. Lukáš Krinke shrnoval hlavní problémy globálního obchodu, které jsou hravou formou prezentovány v druhé části výstavy s názvem Supermarket SVĚT, kterou vytvořila společnost pro fair trade NaZemi. Výstava putuje českými školami a různými vzdělávacími centry od r. 2011, témata jsou ale, myslíme, stále ožehavá a výstava je díky své interaktivitě stále zajímavá.


Část výstavy prezentuje hlavní dopady lidské činnosti na životní prostředí, jak zásahy eliminovat a co může dělat jednotlivec. Nechybí zde interaktivní stanoviště, jako např. hra na obchod, speciální pexesa, možnost složit si ptačí budku aj. a také ukázky ohrožených zvířat nebo dnes módních, ale zejména velmi potřebných zero-waste výrobků.
Lektorka ekologických výukových programů Ing. Veronika Modlingerová mj. pozvala návštěvníky na další akce týkající se ekologie, zejména eko-den, který se bude konat 25. 5. v muzeu a např. workshop na výrobu vermikompostéru… (více viz www.nsev-kladno.cz).








-iz-
Foto: Jaroslav Vyšín - SVMK, 2019

© Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně. Poslední aktualizace 17.05.2019. Verze pro tisk. O úroveň výše.