Ke Svatovavřineckým slavnostem vydalo naše muzeum knihu Jak se vařilo na Kladensku aneb Babiččina kuchařka. Její autor Vladimír Chaloupka v knize shromáždil 151 receptů jídel, která se vařila, nebo stále ještě vaří na Kladensku. Historickým úvodem o tom, co lidé na Kladensku v minulosti jedli, knihu doplnila etnoložka Pavla Žvachtová. Všechny historické recepty jsou upraveny tak, aby se jídla dala uvařit z dnes dostupných surovin.
Knížka byla slavnostně pokřtěna při zahájení Svatovavřineckých slavností v sobotu 5. srpna.Autor: Vladimír Chaloupka, Pavla Žvachtová; Foto: Jaroslav Vyšín.V srpnu 2006 vydalo Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně za finančního přispění Statutárního města Kladna. Formát A5, 87 stran.Cena: 120,- KčKnihu můžete zakoupit prostřednictvím našeho internetového obchodu a dále v pokladně Zámecké galerie města Kladna v kladenském zámku a v knihkupectvích Kanzelsberger a Frank v Kladně.Objednejte si kuchařku Jak se vařilo na Kladensku